De macht van google

Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?

"Peter Olsthoorn weet altijd de zaken net ietsje scherper neer te zetten... Je moet dit lezen!"
Ben Verwaayen


"Met een fenomenale feitenkennis heeft Peter Olsthoorn de bijna onmogelijke taak volbracht om het Google-imperium in kaart te brengen."
Geert Lovink, Universiteit van Amsterdam
Paperback, 240 pagina's
ISBN 978 90 215 4899 9
Prijs: 12,95

De macht van Google

Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?

Google-debat in De Waag op 16 november

Posted by petero On November - 4 - 2010

Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, gaat op dinsdag 16 november vanaf 16.00 in debat over ‘de macht van Google’ met ondermeer trendwatcher Vincent Everts en journalist Peter Olsthoorn.

De laatste schreef ‘De macht van Google – Werkt Google voor jou of werk jij voor Google?’ Dit is het eerste complete Nederlandse boek over geschiedenis en strategie van Google en wat dat voor ons, klanten van Google, betekent.

De macht van Google wordt als mogelijk bedreigend ervaren op twee belangrijke terreinen: ten eerste de groeiende afhankelijkheid van Google als poort naar informatie die we relevant achten, in onderwijs, wetenschap, cultuur en economie,; daarnaast met de vele persoonlijke data die gebruikers aan Google toevertrouwen met hun zoekopdrachten en surfgedrag, wat Google vastlegt en tijdelijk opslaat.

In inleidingen zullen eerst vier sprekers kort vertellen wat hen in Google intrigeert:

Vincent Everts verhaalt over zijn gebruik van (web)diensten van Google zoals YouTube, Gmail, Docs, Maps, Earth en systemen als Android en Chrome.

Geert Lovink zet uiteen welke bevindingen naar boven kwamen met congressen over het zoeken naar informatie die hij de afgelopen jaren mede organiseerde met Network Cultures in Wenen en Amsterdam.

Pim van der Feltz zal vervolgens kort uiteenzetten hoe Google omgaat met innovatie, haar gebruikers en de verantwoordelijkheid die groei met zich meebrengt.

Peter Olsthoorn zal met enkele passages uit zijn boek duiden waar hij de macht die gebruikers Google toeschuiven ziet groeien.

Daarop zal het overgrote deel van de bijeenkomst zijn gewijd aan debat over Google, de snelle groei van zijn macht en de bedreigingen zoals van sociale media als Facebook. Het wordt geleid door Marleen Stikker, ondermeer directeur van De Waag.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 november 2010 in De Waag op de Nieuwmarkt in Amsterdam, van 16.00 tot 18.00 uur, met entree vanaf 15.30 uur. Entree is gratis. Het is op loopafstand van het Centraal Station en van parkeergarage De Kolk voor het station.

Wilt u zich tevoren per e-mail opgeven bij michelle bij waag.org ! Dit is noodzakelijk om binnen te komen

Leave a Reply